Samenvoorlezen is er voor kinderen vanaf 2 tot 12 jaar die taal- of leesondersteuning kunnen gebruiken. De nationaliteit van de kinderen maakt niet uit, hier geboren of nieuw in Nederland.

In het project Samenvoorlezen komt er twintig weken lang elke week een vrijwilliger voorlezen bij het gezin, waarbij de ouders ook in het leestraject worden betrokken. Daarnaast krijgt het deelnemende kind een bibliotheekpas. Het eerste bezoek aan de bibliotheek in de buurt is samen met de vrijwilliger, zodat het kind goed de weg weet tussen de vele boeken.

Voordelen van Samenvoorlezen

Waarom Samenvoorlezen? Door de begeleiding krijgen kinderen meer plezier in het lezen. En dat is natuurlijk voor de ouders leuk om te zien. Maar ook de ouders krijgen meer plezier in voorlezen. Samenvoorlezen zorgt er namelijk ook voor dat het zowel voor de kinderen als voor de ouders gemakkelijker wordt boekjes te kiezen die echt bij hen passen. Zo wordt voorlezen nog leuker!

Een gezin aanmelden

Iedereen die een gezin kent, kan met de ouders overleggen over deelname. Na de aanmelding komt één van onze coördinatoren langs voor een intakegesprek. Er wordt besproken hoe alles in zijn werk gaat en wat er van de deelnemers verwacht wordt. Na het intakegesprek volgt een kennismaking met de voorlezer en kan het voorlezen beginnen.

Word voorlezer

Als voorlezer bij Samenvoorlezen helpt u een kind dat moeite heeft met taal en lezen. U gaat gedurende twintig weken één uur per week bij een gezin voorlezen. Ook gaat u samen met het gezin naar de bibliotheek om daar boekjes te zoeken. Uiteraard krijgt u eerst een vrijblijvend intakegesprek. Heeft u interesse in deze leuke vrijwillige functie? U kunt zich aanmelden, of meer informatie opvragen via onderstaande gegevens. We zoeken voorlezers in heel West-Friesland.

Wilt u iemand aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in. Wilt u voorlezer worden? Meld u dan aan via dit aanmeldformulier. Voor meer informatie over Samenvoorlezen kunt u contact opnemen met Anouschka Timm via 0229 216499, of 06 29372613 en per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

HEEFT U EEN VRAAG DAN KUNT U ONS BEREIKEN OP TAALHUIS@VRIJWILLIGERSPUNT.COM of 0229 - 216499