De beste manier om de Nederlandse taal goed onder de knie te krijgen, is door veel te oefenen. En dat is veel leuker én makkelijker samen met een taalmaatje. Gezellig praten over alledaagse dingen, elkaars cultuur, hobby’s, interesses, vrienden en familie. Lekker ongedwongen tijdens een kopje koffie aan de keukentafel, de dagelijkse boodschappen of een wandeling in het park. Juist door deze ongedwongen aanpak zorgt het taalmaatje ervoor dat de anderstalige meer vertrouwen krijgt en dat is belangrijk om de taal te leren spreken.

Wordt u een Taalmaatje?

Bent u enthousiast, geduldig en heeft u interesse voor andere culturen? Beheerst u zelf het Nederlands goed in zowel woord als geschrift? En vindt u het leuk een anderstalige stapje voor stapje te helpen beter Nederlands te spreken en schrijven? Heeft u één à twee uur per week de tijd voor een periode van een jaar? Dan is Taalmaatje echt iets voor u! Meld u meteen aan als Taalmaatje via het aanmeldformulier.

Training en begeleiding

Taalhuis biedt een training aan en u wordt begeleid door onze coördinatoren. Geregeld worden er bijeenkomsten georganiseerd waar ervaringen worden uitgewisseld. Zo helpt Taalhuis uw rol als Taalmaatje zo goed en plezierig mogelijk te vervullen.

HEEFT U EEN VRAAG DAN KUNT U ONS BEREIKEN OP TAALHUIS@VRIJWILLIGERSPUNT.COM of 0229 - 216499