Taalhuis Westfriesland wil zo veel mogelijk mensen helpen die beter willen leren lezen, schrijven of spreken. Taalvrijwilligers spelen hierbij een belangrijke rol. Natuurlijk willen wij dat elke vrijwilliger goed voorbereid aan de slag kan gaan. Taalhuis organiseert regelmatig trainingen voor taalvrijwilligers.

Basistraining taalvrijwilligers

Deze training bestaat uit drie of vier dagdelen. Of u drie of vier dagdelen volgt is afhankelijk van het soort vrijwilligerswerk dat u gaat doen. Gaat u vooral spreken met een deelnemer? Of ook lezen en schrijven? Of gaat u met een groepje aan de slag? In overleg besluit u welke training het beste bij u past.

Tijdens de training staan we stil bij allerlei verschillende zaken die komen kijken bij het begeleiden van iemand die beter wil spreken, lezen of schrijven. Hoe ziet die doelgroep er precies uit? Wat kan ik verwachten? Welke materialen zijn er beschikbaar om mee aan de slag te gaan? Hoe geef ik op een prettige manier feedback? Hoe is het om maatje te zijn van iemand?

Na de training kunt u goed voorbereid aan de slag. Uiteraard kunt u met al uw vragen terecht bij de trainer, ook als u eenmaal begonnen bent.

Meer informatie & aanmelden

Wilt u meer informatie of u aanmelden voor een training? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0229 - 216499.

Trainingen worden gedurende het hele jaar georganiseerd, u kunt dus meestal snel instromen. De eerstvolgende training in Hoorn gaat van start op dinsdag 31 maart 2020 van 13:30 tot 16:30 uur. Les 2, 3 en 4 vinden plaats op dinsdag 7, 14 en 21 april van 13:30 tot 16:30 uur. 

HEEFT U EEN VRAAG DAN KUNT U ONS BEREIKEN OP TAALHUIS@VRIJWILLIGERSPUNT.COM of 0229 - 216499