De conversatieles is voor diegenen die de Nederlandse taal beter willen leren spreken. De conversatielessen vinden plaats op verschillende locaties en worden gegeven in groepsverband.

De conversatieles vindt één keer per week plaats en duurt anderhalf uur. Onder leiding van een vrijwillige docent wordt er veel gesproken en gewerkt aan eenvoudige lees- en schrijfoefeningen. Er wordt in kleine groepjes gewerkt, zodat er voor iedereen voldoende tijd is om te praten. De vrijwillige docent zorgt ervoor dat er iedere week een nieuw en vooral leuk onderwerp is om over te praten. Want, het doel is niet alleen om beter de Nederlandse taal te leren, maar vooral om plezier te krijgen in het spreken ervan!

Intakegesprek

Voordat de deelnemer wordt aangemeld voor de conversatieles, vindt een intakegesprek plaats. Op basis van het niveau van de deelnemer, wordt er een passende groep voor de deelnemer gezocht. Wanneer er een geschikte plek beschikbaar is, wordt de deelnemer officieel uitgenodigd met een brief, waar alle benodigde gegevens zoals startdatum conversatieles, naam docent en locatie worden vermeld.

Kosten conversatieles

De conversatieles kost 20 euro per lesjaar. Iedere cursist krijgt eenmalig een map met daarin de huisregels, een setje tabbladen, papier en insteekhozen om papieren in te doen. Het lesjaar loopt gelijk aan het lesjaar van de scholen in de regio.

Wilt u iemand aanmelden voor de Conversatieles? Vult u dan het aanmeldformulier in.

Wilt u Docent Conversatieles worden? Kijk dan op ‘Helpen als vrijwilliger’.