Er zijn veel anderstaligen in West-Friesland die graag een Taalmaatje willen. Een Taalmaatje is iemand die helpt met het Nederlands. De beste manier om de Nederlandse taal goed onder de knie te krijgen, is door veel te oefenen. En dat is veel leuker én makkelijker samen met een Taalmaatje.

Gezellig praten over alledaagse dingen, elkaars cultuur, hobby’s, interesses, vrienden en familie. Lekker ongedwongen tijdens een kopje koffie aan de keukentafel, de dagelijkse boodschappen of een wandeling in het park. Het is bewezen dat dit bijdraagt aan de taalvaardigheid. Ook het sociale contact is belangrijk voor mensen, die vaak niet zoveel kennissen, laat staan vrienden hebben in de buurt. Juist door deze ongedwongen aanpak zorgt het Taalmaatje ervoor dat de anderstalige meer vertrouwen krijgt en dat is belangrijk om de taal te leren spreken.

Intakegesprek

Vrijwilligers die zich aanmelden voor Taalmaatje, krijgen eerst een intakegesprek. Ook deelnemers die op zoek zijn naar een Taalmaatje krijgen een intakegesprek. Op basis van het niveau en de behoeften van de deelnemer, wordt een passende match gemaakt tussen Taalmaatje en deelnemer.

Wilt u iemand aanmelden voor een Taalmaatje? Vult u dan het aanmeldformulier in.

Wilt u Taalmaatje worden? Kijk dan op ‘Helpen als vrijwilliger’.

HEEFT U EEN VRAAG DAN KUNT U ONS BEREIKEN OP TAALHUIS@VRIJWILLIGERSPUNT.COM of 0229 - 216499